Tielen Group - België

Van prototype tot 3 volwaardige verpakkingslijnen.

Al 30 jaar helpt Arodo de Tielen Group bij het verpakken van producten zoals cement. Er was de evolutie van prototype tot 3 verpakkingslijnen, met als kers op de taart het toepassen van AROVAC®-technologie voor vacuüm verpakken.

Service bij Tielen Group

Een samenwerking van meer dan 30 jaar. Dat heeft Arodo ondertussen met Tielen Group, en daar zijn we trots op. Het familiebedrijf uit Dessel biedt al 3 generaties lang een breed dienstenpakket in de transport en mineralensector. In hun mengcentrale maken ze vandaag de dag samengestelde producten volgens klantenvoorschriften, waaronder zand en grind. Droge grondstoffen dus, en die vragen om een specifieke verpakking. Maar het begon allemaal met een buisfoliemachine…

De verpakkingsuitdaging

Tielen Group was ooit ontstaan uit de transportbranche, maar ging zich steeds meer toeleggen op handel. Het verpakken van vochtige (en later droge) producten voor eindklanten was daar onderdeel van. Vader Tielen had een palletiser in huis, maar had nood aan een verpakkingslijn. Hij klopte aan bij de stichters van Arodo, die hem in de jaren 87-88 een op maat gemaakte machine leverden. Precies wat hij nodig had, en nog niet eerder in de markt had gevonden. Dat kweekte vertrouwen.

“Die 1ste machine van Arodo was een schot in de roos en echt vernieuwend”, vertelt Tavi Tielen, huidig zaakvoerder van Tielen Group. “We hadden nood aan maatwerk en Arodo ging als enig bedrijf volledig mee in ons verhaal. De 1ste lijn werd na verloop van tijd vervangen door een nieuwe, en door groei en uitbreiding klopten we in 2003 aan voor een cementlijn.”

Van prototype tot 3 volwaarde verpakkingslijnen

Naast de verpakking van een 35-tal vochtige producten ging Tielen Group zich ook toeleggen op het verpakken van droge materialen, zoals cement en cementmengelingen. De zakken moesten luchtdicht verpakt kunnen worden. Geen probleem voor Arodo. In de fabriek in Arendonk stond al een prototype om poedervormige producten vacuüm te verpakken. Die machine verhuisde naar Tielen Group en er kon getest worden. Na een 3-tal jaar werd deze vernieuwd, en na een tijdje uitgebreid met een palletiser, een aggregaatlijn en een wikkelaar.

Het prototype evolueerde stilaan naar een volwaardige verpakkingslijn. Ondertussen bleef Arodo verder innoveren en onderzoeken om snellere en betrouwbaardere vacuüm verpakkingsmachines te ontwikkelen. Het resultaat: AROVAC®-technologie. En daarmee is Arodo heden de enige machineproducent ter wereld die producten zoals cement hermetisch gesloten verpakken kan. Tielen Group plukte de vruchten hiervan en de AROVAC®-vacuümtechniek hielp hen groeien. Ondertussen staan er 3 verpakkingslijnen voor droge en 3 voor vochtige producten. Ontworpen, geproduceerd, geplaatst en geserviced door Arodo.

Kwaliteit en service

“Voor ons is het duidelijk”, gaat Tavi verder. “Arodo blinkt uit in productvernieuwing, kwaliteit en service. Ze denken ongelooflijk mee met de klant, en hebben de juiste medewerkers in huis voor support en ondersteuning. Wij hebben de evolutie gezien, zowel bij ons als bij hen, en we zijn samen ver geraakt in 30 jaar tijd. Arodo biedt ons zekerheid en garanties. Ze focussen nu alweer op de ontwikkeling van economisch nog rendabelere verpakkingsoplossingen.”